Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2017 10:10 - Вестник КИЛ - сетна надежда или удавена мечта
Автор: ladydream Категория: Бизнес   
Прочетен: 1344 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2017 10:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте,

Позволявам си да отправя един призив-обръщение от името на
 

Сдружение на писателите – Варна, като се надявам, че има личности, които биха съдействали според възможностите си под една или друга форма.

Скъпи приятели, 


през тази година вестник "КИЛ" – изданието за култура и изкуство на Варна, навършва четвъртвековен юбилей. 

  Трудно могат да се изредят всички автори и открояващи се текстове, които са видели бял свят чрез страниците на вестника. Но много от вас са наясно какво значение има той и какво означава присъствието му на варненската културна трибуна. А и не само. За тези немалко години "КИЛ" вече намери "излаз" в цяла България и стигна до наши сънародници в чужбина, давайки възможност на словото да прекрачи границите – реални и въображаеми. А това е един своеобразен духовен коридор, който доставя знание, мъдрост и информация. 

  До този момент вестник "КИЛ" успяваше да удържа центъра на своята тежест и да бъде не само творчески флаг, но и опора, гордост, повод за размисъл в литературните среди. Той обогатяваше с кислород безтегловността на ежедневието и афишираше доброто слово сред своите читатели. 

  За съжаление, след всичко казано дотук, трябва да заявим, че през 2017 година е невъзможно вестникът  да бъде издаван. Частни дарители, фирмени спонсорства и до скоро Фонд Култура на Община Варна стояха зад издаването му. До този момент. 

  На Управителен съвет на Сдружение на писателите - Варна, състоял се на 10-и март 2017 година, членове на Сдружението и няколко симпатизанти на писаното слово изразиха готовност да направят дарение, за да може вестник тази година "КИЛ" да има своя юбилеен брой. 

  Капка позитивизъм, но не и голяма надежда, че вестникът ще продължи да съществува в хартиен вариант от този момент нататък.  

  През тази година Фонд „Култура” на Община Варна не финансира литературни издания – книги, списания, вестници. И няма гаранции, че субсидиите ще бъдат възобновени. Което крие риск за губене на ритъма, имиджа и отнемане на подобно издание от варненската публика. 
 
  Екипът на вестника периодично кандидатства за субсидия във варненския фонд. Нещо, което се случва единствено тук и в София. За да имат свой културен глашатай, повечето големи Общини в България директно финансират своите творчески издания.  

  Ето защо се обръщаме към всички читатели, творци и общественици като последна инстанция, от която зависи издаването на вестник "КИЛ". По-надолу тук ще откриете банковата сметка на Сдружение на писателите, където ще можете, при желание, да преведете средства. За което ще ви бъде издаден документ. 

  Творчеството е ценност, която идентифицира качеството на едно общество. А когато то намери своето отражение, вече можем да говорим за култура. Помислете над това.

Варна 9000, ул. Крали Марко № 11, Дом на писателя
Телефон на Сдружението: 052 639374




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladydream
Категория: Изкуство
Прочетен: 1999956
Постинги: 756
Коментари: 1052
Гласове: 5569
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031